Støt KFUM-spejderne på Frederiksberg, hver gang du tanker

Nyhedsbrev – eller nyhedsreportage?

Nyheder

Home > Ikke kategoriseret > Nyhedsbrev – eller nyhedsreportage?

Nyhedsbrev – eller nyhedsreportage?

29 april 2023

Denne uges nyhedsbrev kunne nok ikke blive mere aktuelt. Og det bliver lidt en beretning om, hvad der kan ske i en weekend i spejderland, hvor der er fuld tryk på i alle enheder.

Fredag den 28. april tog spejdere og ledere fra juniortroppen og trop-/seniortroppen afsted på Kampen om Næsby på Næsbycentret ved Glumsø. I år er denne dyst på spejderfærdigheder tilrettelagt som ét stort spillemagasin. Med spejderne som levende brikker vel at mærke. Fredag stod den på et sjovt – om end kaotisk – spil Statego med 150 spejdere som spillere – der vel at mærke alle bevæger sig på én gang for fuld skrue i alle retninger. Det gik vores patruljer, Cassiopeia og Glenterne, nogenlunde. Patruljerne var havnet i hver deres sammenbragte gruppe på tværs af patruljer, aldersenheder og spejderkorps. Posen blev rystet kan man sige, inden det blev tid til at krybe i soveposerne til en temmelig kølig forårsnat.

Lørdag startede dagen med opstarten af en omgang Mega-Matador. Her brugte vores patruljer deres medbragte hjemmelavede spillebrik og rykkede rundt på den store spilleplads. Der skulle løses opgaver, tjenes penge og guldstykker og bygges huse. Man kunne både passere start og ende i fængsel.

Alt imens dette forgik på Næsbycentret, mødtes Familiespejderne på parkeringspladsen ved Sorø Station. Her skulle de på skattejagt efter geochaches som en del af at tage mærket “På eventyr”. Hvis nogen skulle være ukendte med vores Familiespejdere, er det børn i alderen 3-6 år i følge med en voksen. Det kan være en far eller mor eller bedsteforældre, der også er meget velkomne. Og der er altid plads til flere.

Tilbage til Næsbycentret, hvor spejderne på den anden side af middag genoptog deres Matadorspil. Spillet blev afrundet med, at spejderne skulle bruge de optjente guldstykker til at købe mad i en auktion. Det var et meget festligt foretagende, hvor spejderne bød lystigt på alt fra sukkerknalder til Jacabov. Der var heldigvis en kasse med grundingredienser til frikadeller og pandekager til alle. Autionsindkøbene kunne bruges til at få maden, der skulle bedømmes, til at skille sig ud fra de øvrige patruljers.

Aftenen blev afslutte med lejrbål efterfulgt af natløb. Og det var så her jeg takkede af for i aften. Dog ikke før, jeg lige havde kastet et blik på stillingen i det samlede løb.

Du husker nok, hvilke patruljer, der kommer fra Bisp Absalon Gruppe, ikke?

Og der er jo også en dag i morgen – altså i dag, hvor du læser nyhedsbrevet. Der skal jeg være blå i hovedet og klædt ud som smølf. Det er nemlig i morgen (altså i dag søndag), at den årlige distriktsturnering for bævere og ulve løber af stablen. Og vi sender rigtigt mange børn afsted i år, hvor turneringen afholdes i Næstved. Spejderne skal være med til at rede Smølfeby fra Gargamel. Om det lykkes må dagen i morgen vise.

Og om nogen af vores spejdere kan tage et trofæ med hjem til hytten – tja, det finder vi alt sammen ud af i morgen (altså senere i dag).

Tak for i dag – og for lån af jeres fantastiske børn. Jeg glæder mig til min smølfetjans i morgen, men skal lige have et par timer på øjet i min egen seng inden da.

Spejderhilsner

Sofie