Støt KFUM-spejderne på Frederiksberg, hver gang du tanker

Nyhedsbrev uge 10 2023

Nyheder

Home > Ikke kategoriseret > Nyhedsbrev uge 10 2023

Nyhedsbrev uge 10 2023

11 marts 2023

Vi har, i ledergruppen, valgt at udsende regler mv. for vores store mærker i vores nyhedsbreve. Nyhedsbrevene vil kommer ca. hver 14. dag – og det er muligt, at de også kan komme til at indeholde andre emner. Men vi starter et sted, og det bliver så her.

Der er stor interesse for at børnene kan tage mærker uden for spejdermøder og ture. Det er vi rigtigt glade for. Og det er også til stor inspiration, når der lægges billeder op på Facebook. Bliv endeligt ved med det.

Men der er nogle regler…. og de skal overholdes, for at man kan gøre sig fortjent til mærket!

Reglerne for alle mærkerne kan læses på gruppens hjemmeside https://www.blivspejder.com/de-store-maerker/ Har du spørgsmål til, hvordan reglerne tolkes, er du velkommen til at spørge din enhedsleder.

Et eksempel kunne være, at hvis du ikke har en uniform, og den påkræves, er dit tørklæde gældende for uniform. Men har du en uniform, skal du tage den på.

Et andet eksempel kan være, at hvis der skal to forskellige elementer til for at udgøre en hovedret, er det ikke nok, at varme et brød på en rist – her må du i gang med at bage selv, hvis det skal tælle med.

Vi lægger ud med et af de nyeste mærker til samlingen:

Sleep-over

(Mærke for familiespejdere, bævere og ulve)

For at blive vant til at sove hos andre, uden dine forældre, kan du øve dig i at overnatte hos andre i løbet af spejderåret. Så kan du blive klar til at tage med på sommerlejr, og få et mærke med oveni.

Det kan være overnatning hos dine bedsteforældre, hos en moster, ved dine kammerater fra skole eller spejder, eller på en spejdertur. Hvis I er flere kammerater, der tager mærket sammen, kan én af jeres forældre også tage med på f.eks. en sheltertur.

Regler:

I løbet af året skal du:

  • Sove et sted der ikke er derhjemme mindst 8 gange.
  • Sove mindst 4 forskellige steder.

Højst 2 gange må en fra din familie være med i disse overnatninger. Men din ynglingsbamse må komme med hver gang!

Du dokumenterer din overnatning med et billede og en lille beretning på gruppens facebookside