Støt KFUM-spejderne på Frederiksberg, hver gang du tanker

Spejderkursus og podcast

Nyheder

Home > Ikke kategoriseret > Spejderkursus og podcast

Spejderkursus og podcast

6 maj 2022

“Sporten i spejderarbejdet er at finde det gode i hver eneste spejder og udvikle det.”

Citat (oversat): Lord Baden-Powell, spejderbevægelsens grundlægger

På KFUM-Spejdernes hjemmeside kan læses:

Hos KFUM-Spejderne uddanner vi vores egne ledere. Ligesom på arbejdsmarkedet er kompetenceudvikling i fokus, og vi lægger stor vægt på at dygtiggøre og inspirere vores ledere til spejderarbejdet.

Korpsets kurser henvender sig til spejdere fra de er 13 år, og hos os kan man blive ved med at uddanne sig så længe, man har lyst! Kurserne er ikke kun tænkt som en træningsplads, for der er også fokus på at skabe venskaber og udvikle mennesker personligt. 

I Bisp Absalon Gruppe sender vi vores spejdere på ungdomskurser fra de er fyldt 13 år. Gruppen afholder udgifter til kursus og betaler halvdelen af barnets transport til kursusstedet.

Roland 1:

Roland 1 er en spejderoplevelse uden for gruppens vante rammer. Du kommer i en patrulje med nye spejdervenner, hvori I sammen skal bygge lejrplads, lave mad over bål og generelt få finpudset (eller grovpudset) jeres evner indenfor friluftsliv.

Aldersgruppe: 13 – 15 år

Roland 2:

Roland 2 er overvejende et indendørs kursus, der sætter fokus på dig som værende én, der går forrest. Du vil få værktøjer til at omsætte idéer til konkrete aktiviteter, og til at få videreformidlet idéerne til din patrulje.

Aldersgruppe: 14 – 16 år

Diamant:

På Diamant kan du forvente det uforventede. Kurset foregår udendørs og du kommer til at udforske dine egne grænser. Derfor kommer det også til at kræve mere af dig, både fysisk og psykisk, end du tidligere har været vant til. Du bliver klogere på hvordan du selv og dine medmennesker reagerer i pressede situationer og får værktøjer til at håndtere dette.

Aldersgruppe: 15 – 17 år

Nikoline og Marius

I påsken deltog Nikoline og Marius på Roland 2 på Brommecentret. Det har de begge fået meget ud af.

Podcasten Spejderliv var på besøg, for at tale med de unge om, hvordan det er at arbejde i en patrulje og hvad man får med sig hjem fra et spejderkursus.

Find podcasten her.

(Eller hvor du ellers hører dine podcasts)

Har du lyst til at høre mere om spejderkurser, så tag fat i en af lederne. De fleste har selv været afsted som unge!

(NB. Der findes også kurser for voksne – det er aldrig for sent at blive spejder eller spejderleder!)